O nama

ELIZABETH

Dobrodošli u Elizabeth – mesto ukusa, elegancije i nezaboravnih trenutaka.

U srcu starog Beograda, unutar pažljivo renoviranog hotela Bristol, restoran Elizabeth donosi spoj prefinjenog ukusa, sofisticiranog enterijera i memorabilnog ambijenta.

 

elizabeth17

Hotel Bristol, dragulj secesijske arhitekture iz 1912. godine, bio je jedan od prvih luksuznih hotela u Beogradu i simbol mondenskog života tadašnje prestonice. Tokom svoje bogate istorije ugostio je diplomate, umetnike, trgovce i vojne zvaničnike, a decenijama je bio prepoznat kao mesto gde se susreću kultura, politika i poslovni svet. Nakon pažljive restauracije, ovaj arhitektonski biser sada je deo Belgrade Waterfront kompleksa, ali i dalje zadržava duh prošlih vremena i tradiciju kosmopolitskog Beograda.

Naša lokacija u autentičnoj četvrti Savamala dodatno naglašava jedinstvenost Elizabeth-a. Nekada trgovačko i kulturno središte, Savamala je u 19. i početkom 20. veka bila centar društvenog života Beograda – prepuna hotela, kafana, galerija i magacina koji su pulsirali životom na obali Save. Danas, ovaj istorijski deo grada ponovo postaje epicentar prestonice, spajajući staru beogradsku dušu sa modernim ritmom i arhitekturom.

Restoran Elizabeth tako stoji na raskršću epoha – na spoju elegancije prošlog veka i savremenog luksuza – čineći svaku posetu iskustvom koje se pamti.

elizabeth33

EXPERIENCE

Elizabeth Signature Bar by Bruno Vanzan

Ekskluzivni kokteli u Elizabeth-u nose pečat svetske miksološke elite – Bruna Vanzana, višestrukog svetskog šampiona u flairtendingu i miksologiji. Njegova renomirana konsalting agencija BV Holding osmislila je kompletnu postavku našeg bara, dok je sam Vanzan, zajedno sa svojim pomoćnikom Adrianom, tokom dvomesečne obuke lično preneo znanje i filozofiju našem timu šankera i koktel majstora. Rezultat je bar koji stoji rame uz rame sa najprestižnijim svetskim adresama.

Naša spirits kolekcija broji više od 100 pažljivo odabranih etiketa, pokrivajući najpoznatija imena iz svih svetskih regija. U ponudi se nalaze:

  • najbolji škotski single malt viskiji, uključujući i ponos Elizabeth-a – jedini zvanični Macallan bar u Srbiji, sa svim dostupnim bocama Macallana na Balkanu,

  • ekskluzivni burboni svetskog ranga,

  • pažljivo birani viskiji iz Indije,

  • autentične i retke Azul tekile,

  • preko 20 vrsta džinova i rakija, među kojima se izdvaja i Drumshanbo Gunpowder Irish Gin – Bruno Vanzan Edition.

Elizabeth nudi 12 signature koktela, od kojih je svaki zamišljen kao posebna emocija u čaši. Pored njih, naš tim dovodi klasike do savršenstva, a gosti uvek mogu naručiti i koktel po svojoj želji – bilo da je to nešto što su zavoleli sa naše liste ili piće koje su probali bilo gde u svetu. Koktel stanice projektovane su prema Brunovim standardima, sa hladnim stanicama i programima za slatke, ljute i kisele koktele.

Poseban ponos Elizabeth-a je naš Bar Lab – kreativna radionica u kojoj sami proizvodimo likere, sirupe, jestive garnire i infuzije. Najspecifičnija među njima je infuzija od svetog drveta palo santo, od kojeg pravimo sirup autentičnog mirisa i jedinstvenog karaktera. U Bar Labu nastaju i detalji koji prate svaki koktel – od personalizovanih pečata na ledu, do jestivih garnira od čokolade i lista banane.

Naša filozofija je jasna: svaki koktel ima svoju pažljivo odabranu čašu, unikatni garnir i specifičnu vrstu leda. Upravo ovim pristupom, stručnost i spremnost Elizabeth bara pozicionira se na svetskom nivou i postavlja temelje za cilj koji smo sebi zadali – da uđemo na prestižnu listu Top 50 barova na svetu.

O Brunu Vanzanu

Bruno Vanzan je ime koje predstavlja sinonim za inovaciju i perfekciju u svetu koktela. Rođen u Italiji, brzo je postao jedan od najpoznatijih barmena današnjice zahvaljujući svojoj harizmi, tehničkom savršenstvu i sposobnosti da koktel pretvori u umetnički doživljaj. Osvojio je preko 60 međunarodnih priznanja, uključujući titulu Svetskog šampiona u flairtendingu 2015. godine, a njegov stil miksologije kombinuje preciznost, kreativnost i performans. Autor je više knjiga o miksologiji, predavač i konsultant za prestižne barove širom sveta, a njegov džin i BV Holding postavljaju standarde za barove budućnosti.

elizabeth1

Kuhinja – Bistro fine dining sa potpisima majstora

U Elizabeth-u verujemo da je kuhinja srce svakog restorana. Zato smo okupili tim vrhunskih profesionalaca koji su svojom vizijom, iskustvom i strašću postavili temelje našeg kulinarskog identiteta. Svako od njih unosi deo sebe u naše tanjire – od tehnike i znanja, do emocije i topline.

Miloš Savić i Miloš Janković

Naši glavni chefovi, Miloš i Miloš, u kuhinju donose energiju mladih majstora koji su iskustvo gradili u prestižnim restoranima širom Evrope. Njihova filozofija je jednostavna – namirnica mora da zablista. Kombinujući tradicionalne recepte sa modernim tehnikama, stvaraju jela koja su istovremeno poznata i potpuno nova.

Georgianna Hiliadaki i konsultantski tim

Grčka chefica sa dve Michelin zvezdice, Georgianna Hiliadaki, poznata je po svom sofisticiranom, ali toplom pristupu hrani. Njena kuhinja spaja Mediteran i svet, a u Elizabeth-u je prenela deo svoje filozofije: jednostavnost, elegancija i fokus na čulno iskustvo. Sa svojim timom, pomogla je da se postave temelji našeg kulinarskog pravca.

Christophe
Devoille

Francuski poslastičar Christophe Devoille zadužen je za najnežniji deo našeg menija – deserte. Sa dugogodišnjim iskustvom u vrhunskim poslastičarnicama, njegov potpis su kreacije koje izgledaju kao umetnost, a istovremeno nose toplinu francuske tradicije. Svaki desert je priča za sebe – od prvog mirisa do poslednjeg zalogaja.

Scroll to Top